Teruskan Pembacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Saturday, 31 December 2011

menjelang tahun baru...

hello... nak citer,,, perkara terakhir dalam tahun 2011...

main badminton ngan kawan2 secara percuma,,hahaha...

Penulis di gelanggang badminton


kamal...  
rehat

selamat tahun baru.... nak ke KL plak..bubbye

Thursday, 29 December 2011

Makan Smapai Kenyang!!!

Malam ni,,, 29/12/2011.. bertolak ke Hulu Bernam,,, Nak makan Lamb Chop.. hhuhuh... seharian tak makan lagi.. memang lapar sangat la...

Yang kelakarnya,, makan Lamb Chop dengan nasi putih,,hahaha,, macam orang hulu... hihihi.. ni juadahnya:

Lamb Chop, Nasi Putih, Air Kiwi = RM 13.50


Penulis bersama juadah...huhu

So,, selamat menjamu selera!!!.. Assalamualaikum..

Tuesday, 27 December 2011

Jalan2 last sem @ UPSI 3 (Bukit Fraser)

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. entry kali ini amat ditunggu2 oleh ku,,hehe,, sambungan pengembaraan Physic's Boyz bermula...

Ok,, selepas singgah dan bergambar di Raub, kami semua ke tempat tujuan asal iaitu Bukit Fraser.. suasana di Bukit Fraser sangat memukau aku dan geng... pertama kali jugak kami sampai di sini,, sejuk tahap dewa.. macam kat new zealand plak,, macam pernah pergi kn,,hahha..

Penulis tak mahu menulis banyak kerana hanya gambar2 dapat menggambarkan suasana di sana,,, jom!!!

Sebelum naik ke bukit,, bergambar dengan simboliknya dulu,,,

Hafizal

Kamal

Penulis @ Taufik

Credit to Rosman sebab berjaya ambil gambar yang cantik..hehehe...teruskan pembacaan dengan gambar2...=)

Physic's Boyz,,, Rosman selepas jatuh,,hahha


Memetik Bunga Terlarang

Berjalan2 di sekitar Bukit Fraser







     Bergambar dengan Motorbike


Balai Polis Bukit Fraser... pakai baju Suksis tu,,,hehhe


Gaya Exclusif Rosman.. jarang dapat dilihat..hehhe.. Call Polis katanya



Gambar di bawah ni adalah bukti kami di Bukit Fraser... mercu tanda Bukit Fraser.. wajib ambil gambar kat sini...huhuu...


Kamal dengan gaya bersahaja,,, sekuar trek, sweater dan spek hitam

Posing Smart daripada Hafizal,, spek atas dahi...

Gaya luar biasa dari Rosman.. Super HerO!! tak boleh terbang.. lebih muatan,,hehhe



Lastly,, gaya MachO penulis @ Taufik..heheh


Bertentangan dengan gambar di atas,, edisi English.. Fraser's Hill


                        Di Jalan Masuk Ke Bukit Fraser


                                         Hafizal & Kamal


Sempadan Selangor & Pahang




Physic's Boyz 2011


So, kesimpulannya perjalanan ini sangat hebat bagiku,,, tempat yang menarik dan memukau.. selepas ke Bukit Fraser yang indah ini, perjalanan diteruskan ke Sungai Chiling,, nak mandi air terjun plak,,, huhu.. Sungai Chiling terletak sama arah dengan perjalanan pulang.. so,, teruskan perjalanan...
Yang Hensem,, Penulis @ Taufik @ topex3007
Bersambung pada entry Jalan2 last sem @ UPSI 4 (Sg Chiling).. Assalamualaikum..

Monday, 26 December 2011

Jalan2 last sem @ UPSI 2 (ke Raub)

Setelah bermalam di Empangan K.Kubu Bharu, perjalanan diteruskan ke Bukit Fraser (Fraser's Hill)... Seumur hidup tak pernah sampai lagi di Bukit ni...Nak dijadikan cerita, kereta tak cukup minyak,, kat Bukit Fraser tak ada stesen minyak pula...

so, terpaksa ke Raub semata - mata nak isi minyak kereta... hahaha.. memang kelakar,,, sampai jugak ke Raub.. first time juga sampai di Raub.... tapi jalan ke Bukit Fraser dan ke Raub ni,, masyaALLAH.. lebih hebat dari "ular kena palu"... letih tangan main pulas stereng kereta..hahha...

Driver @ Penulis

Sampai di Raub,, apa lagi.. menjadi adat kami,, kena berpijak di bumi Raub la.. sebagai tanda berjaya sampai di Raub dalam hidup ini...hahah...

Berpijak di bumi Raub...

Selepas isi minyak,, jalan2 di Pekan Raub,,, agak cantik dan comel pekan Raub ni,, bangunan antik juga... tak sia - sia kereta tidak cukup minyak.. sampai juga ke Raub ni.. ALhamdulillah...=).. apa lagi,,, bergambar la di pekan Raub,,, macam pelancong luar negara pulak..hahah..tapi sebelum tu,, sarapan dulu,, menjamah makan buat kali pertama di Raub,,,hahah..


1st gambar,, depan tandas..hahah,, asalkan ada RAUB..

depan Bangunan Plaza Raub


Tugu Physic's Boyz...


dari kiri : Cif(Rosman), Kamal, Hafizal & Taufik (penulis)

depan bangunan Majlis Daerah Raub


Kenangan di Raub
Memang sangat seronok dapat berjalan2 ke tempat yang tidak pernah kita sampai.. tambah pula bersama kawan2 last sem ni.. lepas ni memang susah la nak jumpa...sedih plak..hahha.. so, selepas bergumbira di Raub, plan awal nak ke Kuala Lipis sebab dekat dah nak sampai.. lebih kurang 40km lagi.. tapi oleh sebab tak de sumber kewangan yang kukuh,, terpaksa batalkan perjalanan ke Lipis,,

so, perjalan diteruskan ke Bukit Fraser..... ikuti sambungan pada entry Jalan2 last sem @ UPSI 3 (Bukit Fraser)

Sunday, 25 December 2011

Jalan2 last sem @ UPSI 1 (Empangan K.Kubu Bharu)

Sempena berakhirnya kelas yang terakhir di  UPSI, maka masa untuk berjalan2 mula dirancang,,, so, tanggal 23/12/2011 bersamaan hari Jumaat, satu aktiviti dirancang oleh geng Physic's Boyz untuk beriadah dan berjalan2.... aktiviti tersebut adalah ber'camping' sambil memancing di Empangan Kuala Kubu Bharu, Selangor..

Ahli2 camp terdiri daripada Taufik selaku penulis, Kamal, Hafizal dan Shukri.. Wan Hasrul tidak dapat menyertai kem ini kerana terpaksa pulang ke kampung....


Perjalanan dari Tanjung Malim ke lokasi mengambil masa selama lebih kurang 45 minit... sambil2 naik kereta boleh menghirup udara segar dan pemandangan yang cantik...

Berhenti di tgh perjalanan,,, ahli2 kem

bersama cameraman,,cif (2 dari kiri)

Lokasi merupakan tempat tumpuan pemancing2 tegar,, tetapi dikhabarkan memang susah sangat dapat ikan.. tapi tak apa,,, tujuan utama bukan memancing,, cuma sampingan,, yang penting dapat bersama kawan2 untuk kali terakhir di UPSI selama 4 tahun ( 3 tahun setengah je sebenarnya)...

Kereta yang banyak berjasa,, heheh.. (WBW)


Tiba di Lokasi dan menuju ke tempat tidur..


Oleh kerana untuk jimat kos penginapan, ahli2 bersetuju untuk tidur di bawah jambatan.. yang paling penting untuk memberikan suasana sebenar camping kepada ahli2 terutama kepada cif(rosman) dan Kamal...hehhe

Hotel...ahhaha

so, pada malamnya, kami semua memancing la... tapi sampai pukul 3 pagi tiada hasil... last2 tidur la... haha.. yang kelakarnya, tengah2 syok tido kt bawah jambatan tu, entah macamana seekor kucing terpijak mata kail Shukri,, ingatkan hantu mana yang kacau pagi2 buta,, bising betul... hahah,, tak dapat ikan,, tapi dapat kucing,,, kesian kucing tu...hope kucing tu selamat sekarang...

'hasil' memancing,, ikan selayang di Tasik?????

bersama 'pemancing' 'tegar'... ahhaha


sotong di Tasik???????

Memang kelakar lah,,, umpan jadi hasil..haha.. secara tiba2 teringin nak ke Bukit Fraser,, alang2 da dekat.. jadi plan on da spot ke Bukit Fraser.. tapi secara tiba2 juga seorang ahli iaitu Shukri terpaksa tarik diri,, bukan kerana gayat tempat tinggi tetapi kerana mahu balik kampung,, jadi kami tunggu lah Wan Hasrul datang jemput Shukri...

Hasrul datang menjemput Shukri

So, pengembaraan diteruskan tanpa Shukri,,, ke Bukit Fraser... nak tau kisah selanjutnya?? akan bersambung pada entry Jalan2 last sem @ UPSI 2 (ke Raub)

Thursday, 22 December 2011

Bacaan Quran & Tazkirah @ Hari Koperasi

30 Jun 2011 (Khamis),, hari yang agak bersejarah bagiku sepanjang berpraktikal di SMK Cenderawasih.. Ditugaskan membaca Quran dan tafsir seta sedikit tazkirah kepada pelajar sebelm majlis perasmian...

Memang terketar - ketar kot nak mengaji depan orang ramai ni... tapi ini adalah satu peluang untuk diriku menambah keyakinan diri untuk bergadapan dengan audiens...

                                                      semasa mengaji dan bagi tazkirah


                                                          Macam YB... hahahhaha

                                                  video sepanjang YB berucap..hehehhe

Selepas selesai jalankan tugas,, maka ramai la cikgu cikgi yang bertanya,,, "Taufik ni sekolah agama ke dulu?" tak ada lah,, bahasa Arab pun tak belajar,, sekolah biasa2 jer...hehe,, saham ku melonjak begitu tinggi sekali walaupun x hensem..hahah

Tugas aku semasa Hari Koperasi tersebut adalah menjaga kelab komputer dan perpustakaan,, sambil jalan2,, cari makan,, singgah di gerai cikgu Kamal.. makan keropok lekor,,hehhe..

                                                         Keropok Lekor,,, best...

So, moral of the story,,, sangat enjoy hari tersebut dan sangat merindui zaman praktikal,,(^_^).. Assalamualaikum...

Jalan2 @ proton City tgh malam buta

Secara rasminya, pada hari Khamis, 22/12/2011, berakhirlah kelas untuk sepanjang semester ini,, bukan setakat semester, sepanjang pengajian di UPSI... last class...ehhehe.. so, pada malamnya, nk enjoy le,, jalan2 kuar makan & ke proton city malam,, 'joging' bersama kamal dan shukri...


                            Penulis, Kamal dan Shukri... bergambar dalam kegelapan...

 ada banyak lagi gambar,,, bukan senang nak datang proton city joging2 ni.. hahha...

                                                Pasangan romantic of the year,,huhuhu

selepas di proton city, singgah sebentar di Kampus UPSI Proton City... bergambar dulu,,, insyaALLAH konvo kat sini tahun depan...amin...


Pintu Gerbang UPSI kampus baru (kamera kuasa tinggi sgt)

penulis @ Taufik
Kamal


Adik Yie Cikgu @ Shukri

So, next aktiviti pada hari seterusnya,,, kena manfaatkan peluang dan ruang yang ada untuk bersama kawan2 seperjuangan yang bersama hampir 4 tahun di UPSI.. Semoga Ukhuwah kekal hingga akhirnya..

Sori kepada Wan Hasrul,, beliau tak dapat join sebab ada urusan penting..=)