Teruskan Pembacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Monday, 31 October 2011

Final Piala Malaysia


1. Tarikh 29 hb Oktober 2011 (sabtu) merupakan hari yang bersejarah bagiku kerana itulah pertama kali aku menjejakkan kakiku ke dalam Stadium Malawati Shah Alam... tepat jam 3.15 pm aku dan geng2 peteh bertolak dari bumi Tanjung Malim ke Shah Alam menaiki kereta..

2. Dalam perjalanan, aku memang teruja melihat suasana kegairahan penyokong2 ganu kite.. ada datang dengan Bus, Kereta,,, tapi yg paling respect mereka semua kibaarkan bendera TERENGGANU!!!

3. Sebelum masuk dalam stadium, berlegar2 dulu diluar stadium,,, nak cari jersey,, tapi da x da size.. memang laku betul jersey Terengganu..hahha... last2 beli rambut je la... ni la hasilnya : jeng222...


4. dalam stadium.. perghhh!!! ramai sgt2 penyokong ganu.. lebih dari separuh stadium... memang teruja kot!!!.... berlari2 cari tempat duduk... tiket mahal kot.. RM 50 hinggit FAM cekik darah betul.. naseb baek de diskaun dr ganu...hahah... tp tket mahal pun, tempat duduk 'bersih' sgt2.. tgk kt bawah tu :



5. Macam tu seat RM 50...hahaha... tak patut betul.. tapi x pe,, semangat tu yang lagi penting,, sambil2 tunggu game start, amek la gmbar2 dulu.. gune henset je...hahahha...ni antara gambar2 dalam stadium :






6. tepat jam 8.45pm,, game start.. tengok match dengan setekun2nya..hahaha.. memang bestla bersorak2 dalam stadium...excited sangat2...ni gambar sebelum sepak mula.:


7. Gol pertama oleh Ashari memang bersorak sakan la geng2 aku,, melompat2 termasuk aku sendiri..hahah.. gembira beb!!!... pastu gol penyamaan oleh S.Kunalan... kesilapan oleh Sharbini.. memang kecewa gler la... x patut gol bola mudah mcm tu... tapi x pe, still ade harapan,,, tgk2 kene pulak satu lagi dengan Hai O.. bola mcm tu memang hebat la... aku kagum ngan Hai O ni,, 3 kali msuk final berturut2, juara & dapat buat gol plak tu... mahal la pasni...haha... tapi aku memang sedey gler la dgn kekalahan TERENGGANU ni..=(

8. Di luar stadium heboh skit,, penyokong N9 bakar bendera ganu,, memang lanyak la kene belasah.. orang da tengah kecewa campur panas jangan la bwat provokasi.. kang tak pasal2 kena.. geng2 ganu kene kawal emosi pasni... =)

9.  bagi Psukan TERENGGANU, cuba lagi tahun depan dan balas dendam pada Piala Sumbangsih tahun depan,,, Peteh Ganu Peteh!!!!!

10. Antara gambar2 kenangan di Stadium Malawati Shah Alam...
dengan tuan Kereta : Jo



kamal ledey


kt parking kereta



Gol2 dalam Final Piala Malaysia

video

No comments: