Teruskan Pembacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Sunday, 8 January 2012

Final Exam for the LAST!!!

Tanggal 7 hb Januari 2012, tamatlah final exam buat kali terakhir bagiku sepanjang pengajian di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)...

Pada pendapatku dan disokong oleh kawan - kawanku, final exam bagi semester akhir sangatlah sukar dan paling 'tough' dan semua subjek dianggap 'killer subject' bagi kami...

Tambahan pula, tarikh peperiksaan yang amat singkat di antara subjek, menambahkan lagi stress untuk ulangkaji... akhirnya, perasaan malas menyelubungi diri dan kadang - kadang perasaan menyerah kalah juga hadir,,,"tak ape lah,, dah semester akhir ni,, sikit lagi nak habis".. ayat ini lah yang menjadi inspirasi bagi kami semua...

Berikut merupakan jadual peperiksaan kami...
1. 3/1/2012 - Mechanics
2. 4/1/2012 - Solid State of Physics
3. 6/1/2012 - Analytical Chemistry
4. 7/1/2012 - Inorganic Chemistry

Padat tak??? agak padat kan,,, memandangkan kali ini adalah kali terakhir menduduki Final Exam di UPSI, aku bergambar pada hari peperiksaan tersebut untuk dijadikan kenangan..huhu..

Hari pertama - di Proton City


Hari Kedua - Anjung 1 Bangunan IPSI


Hari Ketiga - Proton City



Hari Keempat (last) - Dewan Rahman Talib

Kesimpulannya, kami bukan setakat tamat final exam malah juga tamat pengajian di UPSI,, namun begitu, satu lagi tugas belum selesai iaitu 'Present Thesis' iaitu pada 17 Januari 2012... memang ditunggu - tunggu oleh kami semua.. dan sangat mendebarkan...hahah...

Aku berharap kawan - kawan dan diriku sendiri dapat menempuh tugas tersebut dengan jayanya,, insyaALLAH....

                           Bersama Kamal dan Hafizal

All the best to my friends and I... Assalamualaikum..=)

1 comment:

Anis said...

tahniah sbb dh abeh stdy....^_^