Teruskan Pembacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Sunday, 1 January 2012

Hari Pertama tahun 2012

Salam semua... sempena tahun baru 2012 ni, penulis nak berkongsi apa aktiviti pada hari pertama bagi tahun 2012... jom kita saksikan...

Tepat jam 12.00 malam, 1/1/2012.. penulis berada di dalam kereta Kamal.. untuk ke KL..huhu


Cakk!!!.. dalam kereta Kamal..ehehhe

Perjalanan menuju ke KL... plan awal nak ke Majlis santai bersama Ust Azhar Idrus,, tapi disebabkan kelewatan bertolak dan kesesakan lalulintas,,, bertukar ke lokasi : i-City.. Shah Alam...huhu..

Jalan tgh sesak teruk masa ini,,, jam 2.00 am..



Selamat tiba di Shah Alam




Terpaksa parking jauh dari i-city,, banyak sangat kereta... yang kelakarnya,, orang ramai dah berduyun-duyun balik,, tapi kiteorang baru sampai.. tapi tetap ramai juga orang baru sampai...

i - City, Shah Alam


Snowwalk,,, tapi tak sempat masuk,, da tutup..sedey3







Sekitar I-City Shah Alam... bandar cahaya..






























Monumen lembu bercahaya..haha


Perah susu lembu,,huhu

4 sahabat yang 'kuat' berjalan walaupun exam da dekat...hahah

Penulis dan rusa jadian


sebelum tu,, nak cerita skit,,, nak dijadikan cerita,,, i-City ni dah hampir ditutup.. kami pun datang lewat.. tak sempat nk main banyak2..haha,, yang paling kelakar,, masa nak bergambar, tiba2 sesetengah cahaya dipadam,, tutup da.. kecewa betul.. hahha..

so, selepas penat berjalan2 di i-City, kitaorang ke dataran merdeka... jalan2 di sana.. sebelum tu ke Bukit Bintang... tgk2 orang..



dari atas : Rosman, Penulis @ Taufik dan Hafizal & Kamal
hampir jam 6.00 am.. ke Masjid Negara untuk solat subuh secara berjemaah.. (kiteorang berempat je la)

Di Masjid Negara 

Selepas selesai solat Subuh, sarapan di Pudu... ada satu kejadian ragut.. pihak polis dapat menangkap si peragut (mat Bangla) hasil bantuan Pak Guard...

Suspek : berbaju merah dalam Van..      Mangsa : Perempuan berbeg

selepas itu, ke Plaza Low Yat dan Times Square... jalan2 cari barang & makan...huhu...tepat jam 3.00pm.. bertolak pulang ke Tanjung Malim.. letih bebenor.. time drive pun ngantuk,,hahha.. naseb baek ada Rosman tolong urutkan,, thanks Rosman,,

Penulis diurut Rosman.. ngantuk betul...

so, Alhamdulillah,, perjalanan pergi dan pulang selamat... dapat kumpul pengalaman & pergi tempat yang tak pernah pergi bersama kawan.. last sem ni..hehhee.... Penulis mengucapkan selamat STUDY buat kawan2 untuk final exam nanti.. penulis baru nak bukak buku,,,hahha... last minit study,,, baru mencabar,, result pun hancur..hahaha,,, (don't try this at school & home).. Assalamualaikum..

Yang Benar, Taufik @ topex3007

6 comments:

Ibung said...

eherm. eherm. seronok jalan. kih3x.
xajak!

Ju said...

ohh..bestnya..masuk snowwalk x..huu..best woo kalau awk masuk ramai..

topex3007 said...

kpd ibung.. tak nak la ganggu kamu study ba... hahaha

topex3007 said...

snowwalk baru je tutup time sampai,,, hahah,, x sempat,, len kali kalau de peluang,, insyaALLAH mesti masuk,,=)

Anis said...

WoW.... jejalan sakan...huuuu~ besh nye....

topex3007 said...

orang ajak tak nak ikut...hhhuuhuh