Teruskan Pembacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Friday, 14 December 2012

Porta Wifi Celcom


Salam dan selamat,,,, boring pulak rase,,, create post skit,,, kali ni berkaitan dengan surfing internet.... memandangkan aku ni duk kt kampung,,,, susah nk dapatkan internet,,, jadi,,, hari tu planning le nk cari broadband ke,,,wifi ke....

mintak la Miss k tolong cari & survay,,, antara pilihannya ialah Home internt by maxis,,, broadband maxis,celcom & digi...& Telekom Malaysia...

Cari punya cari terjumpe la Porta Wifi Celcom... Miss K yang tolong cari sebenarnya... tgk detailsnyer agak menarik... Sebenarnya same je mcm broadband tp ade satu keistimewaan yang sangat istimewa.. iaitu boleh dijadikan centre of wifi,,,

Satu lagi ia jugak ada triple uses,,,, boleh cucuk terus ke laptop,,, boleh pasang kt plug rumah and boleh pasang dalam kete...gambar di bawah devicesnye...

3 pin plug..pasang kt plug rumah
                                   
ni boleh cucuk terus ke laptop...

ni adapter yang boleh pasang dlm kete..cucuk je kt rokok tu...
So,,, harga bagi devices ni ialah RM 159,,, dan buat permulaan bayar RM 40 untuk sebulan,,, total RM 199.... Bayaran bulanan ialah RM 68... cara pasang seperti gambar di bawah :

cucuk ke laptop
 

Pasang kt 3 pin plug


Dalam kete...
macam tu la cara nak guna,,, tp maybe dalam beberapa masa nnti mesti ade yg lagi canggih,, biasa la,,, teknologi senantiasa berubah setiap saat..... sekian.. wasalam...




4 comments:

Anis said...

Mcm best.... Blanje satu.. ;)

topex3007 said...

Memang best pun....ok... org blanje tp byar sendiri...k... huhu

IsabellaIdura said...

hi..salam kenal. tadi pergi survey wifi ni. Org celcom macm tak nak jual je. Tu yang serve sendiri.So far x da masalah kan?
jemput la ke blog saya
http://isabellaidura.blogspot.com.
follow la kalu sudi. Tq.

topex3007 said...

salam.... owh ye ke... setakat ni tak de masalah lagi la,,,,

tapi saya prefer mobile internet maxis... boleh dibawak ke mana2..

kalau yg porta ni terhad & kena ada electric sources la... melainkan kalau kita ada power bank tu,,,