Teruskan Pembacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Wednesday, 12 December 2012

12.12.12

Salam dan hello... post hari ini sangat menarik kerana tarikh 12.12.12.... bukan nak senang jumpe tarikh mcm ni,,, setiap 100 tahun sekali baru dapat jumpe balek tarikh ni.... iaitu pada 12 Desember 2112.. seratus tahun lagi tu....huhuh

Tarikh ni menjadi rebutan rmai pasangan pengantin untuk nikah,,,galmour tarikh ni... keglamouran tarikh ni bermula apabila wujudnya ramalan daripada kaum maya yang meramalkan dunia akan kiamat... henat kaum ni,,, sedangkan Jibrail a.s dan Baginda Nabi SAW pun x tau bile berlakunya kiamat...

Pendakwah terkenal,,Dr Danial pernah mengingatkan kita bahawa jangan sesekali percaya dan rasa percaya walaupun sedikit akan ramalan ini kerana boleh membawa kepada syirik!!!,,,Nauzubillah...




Tapi bukan semua tu yang nak diceritakan,,, semua dah tau kn,,,heheh... memandangkan tarikh ni agak cute,,nak ceritalah sikit aktiviti aku sepanjang tarikh cute ni....

Hari ni awal pagi ke K.Trg,,ada urusan di JPJ dan membeli sedikit barang... beli charger laptop,,,beli micro sd untuk phone,,,jalan2 dgn adik.... hari ni cuaca sangat panas di terengganu,,, sepatutnya musim hujan skrg tapi x brape nak hujan.....

8 Gb RM 40


Mula2 cari micro SD (8GB),,,kedai pertama tawar RM 75, kedai kedua RM 50 dan yang ketiga RM 40... pastu beli terus lah,,, itulah kemahiran mencari barang...kadang2 harga memang jauh berbeza... kena pandai tawar menawr pulak,,, tapi x jadi sangat sbb x hensem..hahah.. cari charger laptop plak....


Cara nk cari charger kena tgk kt power outputnyer... mesti kena sama,,, contoh 19V, 13.3A... kalau x sama mcm terlebih boleh meletup laptop,,,kalau kurang kejap masuk charge kejap x masuk charge... yg standard harga cuma RM 70 - Rm 95...yang ori mencecah RM 200 lebih.. x mampu den...hahah

pastu balik rumah....smpai kt rumah,,, maen game PS dulu dgn adik2,,,huhuh...

Sesampainyer di rumah...penat

aktiviti petang macam dah jadi rutin,,, basuh kereta,,,bagi makan ayam & itik...

Si Tembam basuh kete

18 ekor itik telur,,, penakut giler itik2 ni..
sebilangan kecil ayam...
Ayam ni hebat sikit...tepat jam 7pm mereka2 ni secare automatik akan masuk banglo,,, just bukak & tutp pintu jer,,,bagus2...

Lepas bagi makan ayam & itik,,, lepak2 depan rumah... sambil menikmati kenderaan lalu lalang depan rumah,,, untung rumah tepi jalan besar ni,,,huhuh... ade xtvt petang2....

Lepak depan rumah...

Malm pulak,,,, ayah nk blanje makan mee jawa... first time makan mee jawa,, besh jugak,,, harga pun murah...tempat du Kuala Ibai,,,depan Istana...
Mee Jawa : RM 3.50 jer

SO,,,,pas makan,,,terus balik rumah,,,,tengok citer tamil plak....Citer Tamil??? nntikan post seterusnya,,,kenapa aku minat sangat Tammil's Movies.......selesai lah satu hari 12.12.12 dalam hidup aku.... sekian,,,wasalam
Yang Benar,,,topex_blogz

1 comment:

Anis said...

Wahhh,,, montel nyer....hahaha...