Teruskan Pembacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Friday, 21 December 2012

Taman Herba @ Kenyir


Haa.... post ni just nak share gambar2 di Taman Herba di Pulau Sah Kecil Tasik Kenyir...

Pulau Sah Kecil

Jeti Taman Herba

Pintu masuk ke Taman Herba

Stonewalk
Dalam taman herba ni,,,memang banyak tumbuhan2 herba,,,, tongkat ali,kacip fatimah & mcm2 lagi la... dan dalam Taman ni ade satu pondok,,,namanya Pondok Harmoni,,,, kat pondok ni,,pengunjung boleh menikmati minuman ori herba,,,, iaitu tongkat ali, kacip fatimah & mahkota dewa...

Pondok harmoni

Siap ade dapur lagi... tempat masak minuman herba

dari kiri : Tongkat Ali, Mahkota Dewa & Kacip Fatimah....(ori blaker)

Minuman2 herba kt atas tu memang sangat2 ori...tak campur pape pun.. rasenye perghhhh!!! mantap...
cara minum tongkat ali ni x same mcm minum power root tu,,,, kena sekali teguk jer,,,

Bagi budak2,,,,digalakkan minum mahkota dewa jer,,, rase x la mcm t.ali & k. fatimah....

Alang2 da sampai,,,sign la kt buku pelawat ni
Tongkat Ali besar punyer!!!

Signed!!!

Satu lagi,,,, tandas kt taman herba ni ade,,,jgn bimbang,,, kalau sakit perut pas minum herba tu terus ke tandas,,,hahahha,,,

tandas x berbayar
Seekian saja untuk post Taman Herba ni.... next station is Taman Burung....

Yang Buncit,,,Taufik Ibrahim










2 comments:

Anis said...

Hai en. Bunchit...hik3...
Kacip fatimah ori satuuu!!!...huuuu~

topex3007 said...

ye mak chik gedik,,,,, kalau nak datang sini,,,