Teruskan Pembacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Monday, 26 December 2011

Jalan2 last sem @ UPSI 2 (ke Raub)

Setelah bermalam di Empangan K.Kubu Bharu, perjalanan diteruskan ke Bukit Fraser (Fraser's Hill)... Seumur hidup tak pernah sampai lagi di Bukit ni...Nak dijadikan cerita, kereta tak cukup minyak,, kat Bukit Fraser tak ada stesen minyak pula...

so, terpaksa ke Raub semata - mata nak isi minyak kereta... hahaha.. memang kelakar,,, sampai jugak ke Raub.. first time juga sampai di Raub.... tapi jalan ke Bukit Fraser dan ke Raub ni,, masyaALLAH.. lebih hebat dari "ular kena palu"... letih tangan main pulas stereng kereta..hahha...

Driver @ Penulis

Sampai di Raub,, apa lagi.. menjadi adat kami,, kena berpijak di bumi Raub la.. sebagai tanda berjaya sampai di Raub dalam hidup ini...hahah...

Berpijak di bumi Raub...

Selepas isi minyak,, jalan2 di Pekan Raub,,, agak cantik dan comel pekan Raub ni,, bangunan antik juga... tak sia - sia kereta tidak cukup minyak.. sampai juga ke Raub ni.. ALhamdulillah...=).. apa lagi,,, bergambar la di pekan Raub,,, macam pelancong luar negara pulak..hahah..tapi sebelum tu,, sarapan dulu,, menjamah makan buat kali pertama di Raub,,,hahah..


1st gambar,, depan tandas..hahah,, asalkan ada RAUB..

depan Bangunan Plaza Raub


Tugu Physic's Boyz...


dari kiri : Cif(Rosman), Kamal, Hafizal & Taufik (penulis)

depan bangunan Majlis Daerah Raub


Kenangan di Raub
Memang sangat seronok dapat berjalan2 ke tempat yang tidak pernah kita sampai.. tambah pula bersama kawan2 last sem ni.. lepas ni memang susah la nak jumpa...sedih plak..hahha.. so, selepas bergumbira di Raub, plan awal nak ke Kuala Lipis sebab dekat dah nak sampai.. lebih kurang 40km lagi.. tapi oleh sebab tak de sumber kewangan yang kukuh,, terpaksa batalkan perjalanan ke Lipis,,

so, perjalan diteruskan ke Bukit Fraser..... ikuti sambungan pada entry Jalan2 last sem @ UPSI 3 (Bukit Fraser)

No comments: